EMAC

EINDHOVENSE MOTOR en AUTOMOBIEL CLUB

Welkom op de website van de Eindhovense Motor en Automobiel Club

De 24e vierlandenrit

1981

13 en 14 juni

In de organisatie werden begin januari met Johan van Ojen duidelijke afspraken gemaakt over zijn vakantieplanning naar Marokko. Hij ging van 10 april tot 18 mei naar Marokko. Bij de evaluatie was afgesproken, dat Ambro Slegers als controleur zou worden toegevoegd. De controleposten moesten voor het eerst een formulier invullen.

Op 27 maart in de namiddag gingen Johan van Ojen en Martien van Eerd de rit uitzetten, vanaf dancing Wijnekenshof in Membruggen, daar het eerste en laatste traject zou worden uitgezet door Martien van Eerd en Frans Klaassen. `s Avonds werd Losheim bereikt, waar de lunch voor de Vaste Rust werd besproken en waar de nacht werd doorgebracht.
De tweede dag ging het via Anni Thielen naar Schweich, en werd tevens een begin gemaakt met de eerste etappe van de tweede dag, waarna werd terug gereden naar Schweich voor de besprekingen van de overnachtingen. Door Hermann Schmitt werden we voorgesteld aan Gerlinde Andres, de nieuwe medewerkster van het Fremdenverkehrsamt, met wie wij in de toekomst onze zaken zouden moeten regelen. Hermann zou in het begin nog wel wat toezien, maar het zag er naar uit, dat Gerlinde wel wist wat ze wilde, zodat we er alle hoop op hadden dat het goed zou lopen. De derde dag ging het via de vaste tijdcontrole in café Hengesch in Wilwerwiltz naar l'Observatoire, waar de vaste rust van de tweede dag zou zijn. Na een overnachting in België ging het naar Luna in Alken, waar de laatste vaste tijdcontrole was, en van waaruit de laatste etappe door Martien van Eerd en Frans Klaassen zou worden uitgezet.

Op 27, 28 en 29 mei (3 weken voor de rit) werd de rit gecontroleerd door Frans Klaassen en Ambro Slegers met Johan van Ojen en Martien van Eerd. Het secretariaat was gevestigd bij Jan Teunisse, waar 296 deelnemers werden ingeschreven, waarvan 256 auto's en 40 motoren.
Door Frau Andres werden in Losheim aan Frans Klaassen en Martien van Eerd 613 overnachtingen uitgereikt, die door Jan Teunisse en Martien van Eerd werden verdeeld. Op de dag van de rit kwamen daar nog 10 slaapplaatsen bij, zodat het totaal op 623 kwam met een gemiddelde prijs van FL. 22,50.
De rit had de eerste dag een lengte van 384,22 km. en de tweede dag 384,32 km.
De start werd in Eindhoven geregeld door Tini Jannes en zijn medewerkers, terwijl Dymph en Dien voor de administratieve afwerking zorgden.
Onderweg stonden op controle: Jos Swinkels, Harry van Galen, Frans v.d. Meeren (2 posten), Dick Doezé, Toine de Zwaan, Gerrit van Zutphen, Willy Swinkels, Jan Teunisse, Roland en Jan-Pieter Teunisse, Willy Pontenagel, Gerard van Wanrooij, Koos Goossens, Hr. en mevr. van Rijsingen, Ries Vermeulen, Angelique Verschuuren, Annie Janssen, Fons Verschuren (laatste post), terwijl de finish op het pleintje bij Junges verzorgd werd door Wim van Hout en Jos Hanique, die hiervoor al op vrijdag waren vertrokken en gedeeltelijk op kosten van de club er een paar dagen vakantie aan vast knoopten.

De start in Schweich werd verzorgd door Tini Jannes en de finish in Eindhoven door Wim van Hout, Jos Hanique, en Marinus Buys.
Frans Klaassen werd gereden door Tjeu Domenie, en Martien van Eerd reed mee in de Ford-Escort van Ambro en Rieky Slegers. Fons Verschuuren was tot de laatste post de tweede wagen bij Johan van Ojen. De posten met klokken werden door Frans Klaassen en Martien van Eerd op de plaats en op tijd gezet.
Bij de auto's werd de rit gewonnen door M. Verbruggen uit Hilversum met 9 strafpunten en bij de motoren ging de eerste prijs naar C. van Mameren uit Soest met 22 strafpunten
Drukkerij Van Spijk, die dit jaar het 50 Jarig bestaansfeest vierde had tot grote ergernis van de organisatie enkele deelnemers een paar routebeschrijvingen afgeleverd, waarin enkele blanco bladzijden, maar voor de rest verliep de rit zonder al te veel strubbelingen, en bleek het aantrekken van Ambro Slegers als controleur een positieve bijdrage aan de rit te leveren.
Frans Klaassen kreeg dit jaar van Emac uit de pot van de Vierlandenrit een Nizo 561 macro super 8 filmcamera aangeboden.